fbpx

Het turbulente leven van Queen P in rap en boek

Boekomslag-Queen-P-Foto-uitgeverij-Kok-Kampen

Rapster Queen P, alias Petra Pelties, groeide op in een christelijk gezin in Enschede. Toen ze haar leven dreigde te verliezen ontdekte ze dat ze kon terugvallen op het geloof dat ze als kind had meegekregen.Petra Pelties is al op jonge leeftijd actief in de hiphop-scene. In 1998 krijgt zij een relatie met een uit Frankrijk afkomstige rapper. Op haar 17e krijgt ze een kind van hem en zet haar rapcarrière aan de kant.De rapper blijkt ziekelijk jaloers te zijn en mishandelt Queen P geestelijk en lichamelijk.

Hoogzwanger met een mes aangevallen
Ook de tweede relatie van Petra eindigt in een drama: terwijl ze hoogzwanger is van haar derde kindje, wordt ze onverwachts met een mes aangevallen door haar partner. Ze overleeft de aanval.Het is een ommekeer in haar leven. Petra krijgt haar leven weer op de rit en pakt de muziek op. 

Kijk vooruit
In 2012 komt de videoclip bij het nummer Look Forward uit. In de track vertelt de rapster over haar bewogen leven en hoe zij positief naar de toekomst voor haar en haar kinderen kijkt. Ook refereert ze aan de kracht die het christelijke geloof haar geeft.

Als Queen P treedt ze regelmatig op op poppodia en in kerken. Op Tweede Paasdag is er een optreden in Atak.

Biografie
Linda Bruins – Slot legde het levensverhaal van Petra Pelties vast in het boek Queen P, een bewogen leven. In mei verschijnt het bij Kok in Kampen.

Bron: https://www.rtvoost.nl/nieuws/240771/Het-turbulente-leven-van-Queen-P-in-rap-en-boek

Deel dit bericht met je netwerk.

Dit vind je misschien ook leuk...