fbpx

Rapper Queen P geeft Enschede een muzikaal cadeautje

Rapper Queen P geeft Enschede een videoclip cadeau © Carlo ter Ellen DTCT

NTERVIEW / AUDIOENSCHEDE – Het nummer lag maar te verstoffen. Rapper Queen P (Petra Pelties) schreef ‘Enschede Koningsstad’ voor de opening van het Koningsplein. Nu wordt het uitgebracht, met een videoclip over Enschede. Het is haar cadeautje aan de stad.

Nog steeds is ze geëmotioneerd als ze het nummer afspeelt. De muziek, waarin hip hop, klassiek en dance in elkaar zijn verweven. De tekst, recht uit het hart.

Enschede Enschede, je bent niet alleen!
Ook in verdriet en pijn om je heen
want zoals jij ken ik er echt geen
want samen staan we sterk ja samen zijn wij één

Verbinding. Daar gaat het over, zegt Petra Pelties, artiestennaam Queen P. De stad met de mensen, de mensen met de stad en met elkaar. De liefde voor Enschede spat er af bij de rapper. “Kippenvel.”

Muziekarrangement

Slechts een keer heeft ze het muziekarrangement voor publiek uitgevoerd, samen met de Enschedese dj’s Vice Versa en Symfonia Jong Twente. Dat was bij de opening van het Koningsplein in 2015. Het was er speciaal voor geschreven.

Foute mannen

Best jammer om te laten liggen vond ze, maar ze had het veel te druk met andere dingen. Ze schreef een boek over haar bewogen leven vol foute mannen en huiselijk geweld, waarin haar onvoorwaardelijke geloof in God haar overeind hielden. Het werd een hype. Daarvóór had ze al de nodige belangstelling door haar samenwerking met hiphopper Kurtis Blow en het contract dat ze in Amerika kreeg.

Rapper Queen P.
Rapper Queen P. © Carlo ter Ellen DTCT

Televisie

Het ene na het andere interview, te gast in praatprogramma’s op televisie. Haar boek uit 2016 is aan de derde druk toe en wordt binnenkort uitgebracht in de Verenigde Staten. De vertaling is van de hand van Bert Vonkeman, voorganger van de Goed Nieuws Gemeente aan de Snelliusstraat waar ze kerkt. Daarnaast accepteerde ze het aanbod om voor de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst te gaan staan voor de ChristenUnie Enschede. “Zij hebben passie voor de stad. Ze willen oprecht dat het beter gaat met iedereen. Zo steek ik zelf ook in elkaar.”

Ze staat op nummer 10 en zet zich in voor het verkleinen van de kloof tussen jong en oud, goede voorlichting over social media, en het strafbaar stellen van internet pesten en ongevraagde sexting. “Ik heb een groot hart voor de onderkant van de samenleving, hoewel ik voor alle lagen wil opkomen. In mijn freelance werk als motivatiecoach voor de gemeente heb ik veel machteloosheid onder de mensen gezien.”

Koningsnummer

Tijd om voor de partij de straat op te gaan en te flyeren heeft ze niet. Ze kwam met een ander aanbod: haar ‘koningsnummer’ over Enschede. “Dat mochten ze van mij hebben. Ze waren meteen enthousiast, maar ze vonden dat het niet het nummer van de ChristenUnie moest worden, maar van de stad. Het moet een visitekaartje van de stad zijn. Ze wilden overigens wel sponsor zijn.”

Videoclip

In dit project steekt ze nu al haar tijd, want er moet een mooie videoclip bij met beelden van Enschede die de stad hebben gevormd. De vuurwerkramp, de Grolsch Veste, het kampioenschap van FC Twente, de universiteit, het Volkspark, de synagoge, de moskee, het Wilminkplein, het stadhuis, de watertoren in de Bothoven, het Hoge Boekel.

Renger Boersma

De clip is onlangs opgenomen en wordt nu ge-edit door clipmaker Renger Boersma. Zes minuten moeten worden gevuld met videobeelden en foto’s die het verbindingsthema van het muzieknummer kracht bij zetten. De clip begint met beelden van een ontwakend Enschede. Slepende, klassieke muziek in het intro, die langzaam aanzwelt.

Hollende reizigers

Hollende treinreizigers op het station, CU-wethouder Jurgen van Houdt die zijn kinderen naar school brengt. Medewerkers van het MST en ambtenaren in het stadhuis die aan hun werkdag beginnen. Treurige vioolmuziek omlijst het Verdriet van Enschede, de vuurwerkramp. Dan komt Queen P het podium op.

Het slot van het nummer is vrolijk. Een juichende saxofoon en stemmige dance muziek omlijsten beelden van Koningsdag, terrasjes op de Oude Markt, het Bevrijdingsfestival, feestende voetbalsupporters.

Ik heb een groot hart voor de onderkant van de samenle­vingQueen P

Er is ook een opname van een taxichauffeuse die een patiënt haar auto in helpt. “Ik ken haar omdat zij mij volgt op Facebook. Ze vond het geen enkel probleem om mee te doen en de patiënt ook niet.”

Bron: Tubantia

Deel dit bericht met je netwerk.

Dit vind je misschien ook leuk...